...
...
 
 

Počitniške hiše z bazenom, luksuzne vile Lovran

 

Počitniške hiše z bazenom in luksuzne vile ponujajo namestitev za nepozabne počitnice, za tiste, ki iščejo posebno doživetje. Vsaka edinstvena luksuzna vila ima svojo fascinantno zgodbo za čudovito doživetje. V naši ponudbi, počitniške hiše Lovran , najdete idealno namestitev za družino ali skupino prijateljev, za sproščujoče počitnice, druženje, raziskovanje, različne aktivnosti.. Vsaka počitniška hiša, vila z bazenom, vam bo omogočila, da doživite svoj dopust na poseben način. Osebnost in edinstvenost vile je v kvaliteti, lepoti, podrobnostih, in drugih storitvah.. Vile z bazenom in počitniške hiše iz naše ponudbe v destinaciji Lovran so moderno in luksuzno opremljene, da bi vaš dopust bil zelo prijeten. Lovran je destinacija, ki vam bo omogočila raziskovanje zgodovinskih spomenikov, odkrivanje različnih tradicionalnih vrednot, uživanje v novih gastronomskih specialitetah, obisk vinske ceste ter druge zanimive turistične zanimivosti. Luksuzna vila z zasebnim bazenom, nastanitev, ki daje občutek lepote preprostega življenja. Okolje za uživanje v zasebnosti, lep pogled, mir in tišina. Prijetna okolica, čudovita narava, udobna namestitev Vaše bivanje v destinaciji Lovran vam bo dalo udobje in razkošje, ki ga iščete! Izberite idealno destinacijo, vašo idealno počitniško hišo z bazenom, ali luksuzno vilo..

Na mestu, kjer se obronki Učke malo blažje spuščajo proti morju, je nastal ozek obalni pas, ki je omogočil izgradnjo naselja. V času, ko se je v XX. stoletju rojeval turizem, se je tu začel razvijati zimski turizem in zdraviliški turizem za bogato klientelo avstrijskega cesarstva. Sčasoma je to mesto postal eden od najznamenitejših krajev monarhije ter se je izgradnja hotelov, zdravilišč in elegantnih vil in apartmaji širila od Opatije do Lovrana - tako je nastala slavna Opatijska riviera. Mednarodna popularnost teh krajev je v obdobju po II. svetovni vojni omogočila še intenzivnejšo turistično izgradnjo, ki se je raširila tudi na manjša ribiška naselja Iko in Ičiće med Lovranom in Opatijo. To područje je danes ena od najvažnejših hrvaških turističnih pokrajin še posebej zaradi tega, ker blaga klima, naravne lepote, številna izletišča ter razkošna in udobna arhitektura hotelskih objektov, urejeni parki in dolga spehajališča ob morju poleg vseh drugih ugodnosti omogočajo turistično sezono v vseh letnih časih.
Lovran leži najjužneje in je najstarejše mestece na tem področju. Omenjajo ga že v VII. stoletju kot Lauriano, arabski zemljepisec El Edrisi pa ga leta 1153 omenja kot važno pomorsko in trgovsko središče. Ime je kraj dobil najverjetneje po latinskem imenu za lovor (laurus), ki krasi parke, obroblja potke in obdaja hotele. Lepo pristanišče in živahni stari del Lovrana z župnijsko cerkvijo sv. Jurija upravičujeta kratek postanek v kraju, ki je ena najpriljubljenejših izletniških točk tudi za domačine. V srednjem veku je to bila hrvaška občina, pozneje, v XV. stoletju, pa je Lovran bil pod oblasto Pazinske grofije. Deloma so ohranjeni deli srednjeveških utrdb in to na obrobnih zidovih južnega bloka hiš ter mestna vrata, tako imenovana Stubica, ki pelje do morja. Ohranjeni so tudi drugi primeri slikovite narodne arhitekture. Lovran slavi po izvrstnih maronih, ki jih gojijo na tem območju. V nekoliko višje ležečem Dobrecu je vsako leto od tretjega tedna v oktobru naprej štirinajstdevni kostanjev praznik - marunada.

 
 

Počitniške hiše z bazenom, luksuzne vile Lovran - Vila z bazenom, počitniška hiša za najem