...
...
 
 

Počitniške hiše z bazenom, luksuzne vile Fažana

Počitniške hiše z bazenom in luksuzne vile ponujajo namestitev za nepozabne počitnice, za tiste, ki iščejo posebno doživetje. Vsaka edinstvena luksuzna vila ima svojo fascinantno zgodbo za čudovito doživetje. V naši ponudbi, počitniške hiše Fažana , najdete idealno namestitev za družino ali skupino prijateljev, za sproščujoče počitnice, druženje, raziskovanje, različne aktivnosti.. Vsaka počitniška hiša, vila z bazenom, vam bo omogočila, da doživite svoj dopust na poseben način. Osebnost in edinstvenost vile je v kvaliteti, lepoti, podrobnostih, in drugih storitvah.. Vile z bazenom in počitniške hiše iz naše ponudbe v destinaciji Fažana so moderno in luksuzno opremljene, da bi vaš dopust bil zelo prijeten. Fažana je destinacija, ki vam bo omogočila raziskovanje zgodovinskih spomenikov, odkrivanje različnih tradicionalnih vrednot, uživanje v novih gastronomskih specialitetah, obisk vinske ceste ter druge zanimive turistične zanimivosti. Luksuzna vila z zasebnim bazenom, nastanitev, ki daje občutek lepote preprostega življenja. Okolje za uživanje v zasebnosti, lep pogled, mir in tišina. Prijetna okolica, čudovita narava, udobna namestitev Vaše bivanje v destinaciji Fažana vam bo dalo udobje in razkošje, ki ga iščete! Izberite idealno destinacijo, vašo idealno počitniško hišo z bazenom, ali luksuzno vilo..

Fažana leži ob obali morja, 8 kilometrov severozahodno od Pulja, točno nasproti Brionskega otočja. Fažana je idealno izhodišče za izlete na Brionske otoke. Fažana je dolgo bila ribiško mesto, danes pa se vse bolj usmerja v turizem. V notranjosti se rasprostirajo sadovnjaki, vinogradi in oljke. Gospodarstvo se temelji na ribištvu, predelavi ribe in izdelavi manjših bark. Zaradi prekrasnih plaž, čistem morju in mediteranskem podnebju se je Fažana razvila v turistično središče.
Fažanu so naselili v antičnih časih. V bližnji uvali Valbandon so v začetku XX. stoletja odkrili ostanke velike rimske villae rusticae z bogato okrašenimi talnimi mozaiki z rastlinskimi in geometričnimi motivi. Poleg bogatega in luksuznega podeželskega posestva je bila velika keramična manufaktura za proizvodnjo najrazličnejših vrst amfor, ki so kot ambalaža služile za prevoz različnih poljedelskih proizvodov južne Istre, od vina in olja do pšenice in nasoljenih ali mariniranih rib. V Fažani se je ohranila cerkev sv. Elizeja iz VI. stoletja, ki je nastala na ruševinah poznoantičnega podeželskega dvorca, pozidanega stoletje prej. Majhna cerkev Karmelske Matere božje iz XIV. stoletja z dozidano lopico v svoji notranjosti hrani freske iz XV. stoletja. Župna cerkev svetega Kozme in Damijana stoji ob sami obali in kaže značilnosti gotskega stila.

 
 

Počitniške hiše z bazenom, luksuzne vile Fažana - Vila z bazenom, počitniška hiša za najem