...
...
 
 

Počitniške hiše z bazenom, luksuzne vile Motovun

 

Počitniške hiše z bazenom in luksuzne vile ponujajo namestitev za nepozabne počitnice, za tiste, ki iščejo posebno doživetje. Vsaka edinstvena luksuzna vila ima svojo fascinantno zgodbo za čudovito doživetje. V naši ponudbi, počitniške hiše Motovun , najdete idealno namestitev za družino ali skupino prijateljev, za sproščujoče počitnice, druženje, raziskovanje, različne aktivnosti.. Vsaka počitniška hiša, vila z bazenom, vam bo omogočila, da doživite svoj dopust na poseben način. Osebnost in edinstvenost vile je v kvaliteti, lepoti, podrobnostih, in drugih storitvah.. Vile z bazenom in počitniške hiše iz naše ponudbe v destinaciji Motovun so moderno in luksuzno opremljene, da bi vaš dopust bil zelo prijeten. Motovun je destinacija, ki vam bo omogočila raziskovanje zgodovinskih spomenikov, odkrivanje različnih tradicionalnih vrednot, uživanje v novih gastronomskih specialitetah, obisk vinske ceste ter druge zanimive turistične zanimivosti. Luksuzna vila z zasebnim bazenom, nastanitev, ki daje občutek lepote preprostega življenja. Okolje za uživanje v zasebnosti, lep pogled, mir in tišina. Prijetna okolica, čudovita narava, udobna namestitev Vaše bivanje v destinaciji Motovun vam bo dalo udobje in razkošje, ki ga iščete! Izberite idealno destinacijo, vašo idealno počitniško hišo z bazenom, ali luksuzno vilo..

Motovun leži nasproti Oprtalja na levi obali reke Mirne na strmi vzpetini (277m), ki dominira nad dolino. Tudi Motovun je, podobno kot druga istrska mesteca, nastal na mestu prazgodovinskega gradišča. V okolici Motovuna so autohtoni dobovi, brestovi in jesenovi gozdovi, kjer nabirajo redke in izredno cenjene gobe - tartufe. Okolica Motovuna je znana tudi po vinogradništvu in proizvodnji kakovostnih istrskih vin. Motovun je sestajališče številnih likovnih umetnikov, v mestu so mnogoštevilni ateljeji in manjše galerije. V zadnjih letih v Motovunu se organiziraju tudi uspešen mednarodni filmski festival. Je tudi sedež Mednarodnega antropološkega centra ICAM.
V srednjem veku je pogosto menjaval fevdalne gospodarje, od leta 1278 pa je bil v lasti Benetk. Motovun je imel strateški važno lego, saj so s tega povišanega položaja kontrolirali trgovske poti skozi dolino reke Mirne, tako da je Motovun daljši čas bil središče povezav s celo kontinentalno Istro, še posebej pa je bil središče povezave z obalo. Na samem vrhu griča je najstarejši del, ki ga obkroža dobro ohranjeno obzidje iz XIII. in XIV. stoletja, na posameznih mestih utrjeno s četverooglastimi obrambnimi stolpi. Najnovejši del Motovuna je predmestje Gradaciol, ki se je raztezalo na podolgovatem vzhodnem hrbtu hriba. Na glavnem trgu v središču Motovuna stoji zvonik, poleg njega pa renesančna cerkev sv. Štefana.
Zaradi ohranjene izvirne srednjeveške arhitekture in čudovitega razleda po velikem delu Istre, Motovun je postal znana in priljubljena izletniška točka.

 
 

Počitniške hiše z bazenom, luksuzne vile Motovun - Vila z bazenom, počitniška hiša za najem