...
...
 
 

Počitniške hiše z bazenom, luksuzne vile Moščenička Draga

Počitniške hiše z bazenom in luksuzne vile ponujajo namestitev za nepozabne počitnice, za tiste, ki iščejo posebno doživetje. Vsaka edinstvena luksuzna vila ima svojo fascinantno zgodbo za čudovito doživetje. V naši ponudbi, počitniške hiše Moščenička Draga , najdete idealno namestitev za družino ali skupino prijateljev, za sproščujoče počitnice, druženje, raziskovanje, različne aktivnosti.. Vsaka počitniška hiša, vila z bazenom, vam bo omogočila, da doživite svoj dopust na poseben način. Osebnost in edinstvenost vile je v kvaliteti, lepoti, podrobnostih, in drugih storitvah.. Vile z bazenom in počitniške hiše iz naše ponudbe v destinaciji Moščenička Draga so moderno in luksuzno opremljene, da bi vaš dopust bil zelo prijeten. Moščenička Draga je destinacija, ki vam bo omogočila raziskovanje zgodovinskih spomenikov, odkrivanje različnih tradicionalnih vrednot, uživanje v novih gastronomskih specialitetah, obisk vinske ceste ter druge zanimive turistične zanimivosti. Luksuzna vila z zasebnim bazenom, nastanitev, ki daje občutek lepote preprostega življenja. Okolje za uživanje v zasebnosti, lep pogled, mir in tišina. Prijetna okolica, čudovita narava, udobna namestitev Vaše bivanje v destinaciji Moščenička Draga vam bo dalo udobje in razkošje, ki ga iščete! Izberite idealno destinacijo, vašo idealno počitniško hišo z bazenom, ali luksuzno vilo..

Nad vzhodno obalo Istre se vzpenja masiv planine Učke, ki se strmo spušča proti obali, tako da so šele v novejši zgodovini nastala tik ob obali. Vzhodna obala Istre od Plominskega zaliva do Preluškega zaliva je tradicionalno znana tudi kot Liburnijska obala, naziv ki se nanaša na staro zgodovinsko ime za prostor od Raše proti vzhodu, ki ga je nekoč naseljavalo pleme Liburnov. Južni del Liburnijske obale je posebno strm, brez zavarovanih uval ob morju, pa so naselja nastajala na vrhu strmin, v glavnem na mestih, kjer so stare poti sledile konfiguracijo terena.
Najjužnejše naselje Brseč stoji na skali 150 metrov iznad morja. Zaradi svoje pomembne lege je postal že v VI. stoletju utrdba, v srednjem veku pa se je naselje oblikovalo okrog kastela. Nekdanje fortifikacije so sčasoma vrastle v zunanjo vrsto hiš. Od Brseča se odpira veličasten razgled na Kvarnerski zaliv in otoke.
Podobno lego imaju tudi nekaj severnejše Mošćenice, srednjeveško utrjeno mesto, ki leži 173 metrov nad morjem. Mošćenice je zelo strnjeno in kompaktno, prislonjeno ob vrh hriba. Na samem vrhu dominira župna cerkev sv. Andreja in njem masivni zvonik. Zunanji zidovi obrobne vrste hiš so sezidani tako, da zamenjujejo mestno zidovje. V mestu se s svojima reprezentativnima pročeljema posebno odlikujeta hiša Negovetić-Dešković iz XVI stoletja in palača Negovetić iz leta 1770.
Vzdolž planinske zaseke so hudourniki in občasni potoki v morju oblikovali manjšo drago tik pod Mošćenico - Mošćenička draga do katerega se je mogoče doći po 760 stopnicah. Ker ima uvala zelo lepo prodasto plažo, se je Mošćenička draga razvila v privlačno turistično naselje, ki v poletnih mesecih privablja številne turiste. Od nekdanjega ribiškega naselja ni ostalo veliko: danas je Mošćenička draga eno od najbolj znanih turističnih središč v Kvarnerskem zalivu ki se navdušujejo predvsem nad lepo, dolgo z drobnim kamenjem prekrito plažo.

 
 

Počitniške hiše z bazenom, luksuzne vile Moščenička Draga - Vila z bazenom, počitniška hiša za najem