...
...
 
 

Počitniške hiše z bazenom, luksuzne vile Otok Krk

 

Počitniške hiše z bazenom in luksuzne vile ponujajo namestitev za nepozabne počitnice, za tiste, ki iščejo posebno doživetje. Vsaka edinstvena luksuzna vila ima svojo fascinantno zgodbo za čudovito doživetje. V naši ponudbi, počitniške hiše Otok Krk , najdete idealno namestitev za družino ali skupino prijateljev, za sproščujoče počitnice, druženje, raziskovanje, različne aktivnosti.. Vsaka počitniška hiša, vila z bazenom, vam bo omogočila, da doživite svoj dopust na poseben način. Osebnost in edinstvenost vile je v kvaliteti, lepoti, podrobnostih, in drugih storitvah.. Vile z bazenom in počitniške hiše iz naše ponudbe v destinaciji Otok Krk so moderno in luksuzno opremljene, da bi vaš dopust bil zelo prijeten. Otok Krk je destinacija, ki vam bo omogočila raziskovanje zgodovinskih spomenikov, odkrivanje različnih tradicionalnih vrednot, uživanje v novih gastronomskih specialitetah, obisk vinske ceste ter druge zanimive turistične zanimivosti. Luksuzna vila z zasebnim bazenom, nastanitev, ki daje občutek lepote preprostega življenja. Okolje za uživanje v zasebnosti, lep pogled, mir in tišina. Prijetna okolica, čudovita narava, udobna namestitev Vaše bivanje v destinaciji Otok Krk vam bo dalo udobje in razkošje, ki ga iščete! Izberite idealno destinacijo, vašo idealno počitniško hišo z bazenom, ali luksuzno vilo..

Otok Krk je v Kvarneju največji jadranski otok. Severozahodni del otoka Krka je nižji, bolj gozdnat, bolj redoviten in bolj naseljen, pa jugovzhoni je išji in povečini gol.
Gospodarstvo temelji na poljedelstvu, vinogradništvu, sadjarstvu, ribištvu, ladjedelništvu in turizmu. Prometne povezave otoka so dobre in Krški most na severu ga veže s celino, redni trajekt s otoko Cres in sezonski z otokom Rab. Pri Omišlju je letališče Rijeka.
Večja središča na otoku Krku so Baška, Krk, Malinska, Njivice, Omišalj, Punat, Šilo, Vrbnik.
Baška je naselje in klimatsko kopališče na jugu otoka Krka v rodovitni dolini Suhe Ričine. Ob gručastem delu mesta ob morju so zgradili turistično središče. Peščana plaža v Baški se razprostira v polkrogu v dolžini 2 km ob čistem morju. Morsko dno je peščano in globina postopoma narašča, zato je primerno za otroke i neplavace. Baška je kraj z dolgoletno turistično tradicijo. Prvi hotel v Baški z urejenim kopališčem so odprli že 1906.
Krk je upravno in gospodarsko središče otoka, pristaniško, ribiško in predvsem turistično mesto. Staro mestno središče ima strnjen izvirni urbani tloris z mrežo ozkih ulic. Med starimi naselji na Krku je edino, ki že od samega začetka stoji ob obali. Turistični razvoj Krka se je začel 1866 z ustanovitvijo olepševalnega društva. Zdaj pritegujejo turiste poleg prijetnih peščenih plaž, hotelov in kampov tudi številni kulturni spomeniki ter poletni prazniki in prireditve.
Malinska je nastala ob novem pristanišču v začetku 19. stoletja. Prijetno podnebje, peščene plaže in sredozemska vegetacija so spodbudili gradnjo hoteli, apartmaji, sobe in kampi.
Njivice so naselje na severozahodni obali Krka. Nekdanja ribiška vasica, prvič omenjena v 15. stoletju, je zdaj turistično mesto z raznovrstno rekreacijsko ponudbo.
Omišalj je lepo urejeno in turistično privlačno mesto ob širokem zalivu na severnom delu otoka Krka. Stari del Omišlja stoji na 80m visokem skalnatem griču nad morjem, a novi del s hotelskim kompleksom pa ob zalivu. Omišalj je poleg Krka najstarejše naselje na otoku.
Punat je drugo največje naselje na otoku Krku in leži na jugozahodni obali, ob istoimenskem zalivu. V preteklosti je v Punatu bila znana ladjedelnica, zdaj slovi po eni od največjih in najbolje opremljenih marin na Jadranu. Urejene plaže, prijetno okolje in nastanitvene možnosti - apartmaji, pansioni, hoteli, so iz Punata naredili tudi privlačno turistično mesto, ki je nastalo okrog starega mestnega jedra. Kulturno podudbo močno poudarja bližina otočka Košljun s samostanom iz 16. stoletja.
Košljun je otoček v zalivu Puntarska Draga z majhnim pristanom. Otok Košljun je z zakonom zavarovan kot gozdni park. Celodnevni izlet na zeleni otok - dve tretjini otoka prekriva bujno sredozemsko rastlinje - je idealna popestritev počitnikovanja na razmeroma golem Krku.
Vrbnik je izredno slikovito staro naselje. Stari del je na vrhu 50m visoke prepadne stene nad morjem, novejši pa ob strmi ulici proti manjšemu pristanišču. Njegovo zaledje je Vrbničko polje, zasajeno z vinsko trto, iz katere pridobivajo sortno vino "Vrbnička žlahtina".
Stara Baška je naselje na jugozahodni obali otoka Krka. Mirna lega in plaže so zlasti primerni za družinski turizem. Po vsem grebenu so do vrha Obzova razpredene označene sprehajalne poti.
Šilo je naselje ob zalivu Stipanja na severovzhodni strani otoka Krka, nasproti Crikvenice. Nekdaj preprosta ribiška vasica se je razvila v prijetno turistično naselje z lepimi plažami.
Najdb iz prazgodovine je na otoku Krku veliko. Otok Krk je bil pomembno središče glagoljaštva. Med številnimi glagolskimi spomeniki izstopajo "Baščanska ploča" (Baška ploča), Vrbniški statut in Vrbniški misal. Pisavo glagolico so na otoku Krku uporabljali še v prvi polovici 19. stoletja. Umetnostnozgodovinska zapuščina sega do romanike in zgodnjega krščanstva. Izredno zanimivi so tudi narodna noša, domača obrt, pesmi in starinsko čakavsko narečje.

 
 

Počitniške hiše z bazenom, luksuzne vile Otok Krk - Vila z bazenom, počitniška hiša za najem